Wanneer wegen noodzakelijk is

Je hebt niet alleen een goede personenweegschaal nodig, maar er zijn ook een aantal dingen waarop je moet letten. Hoe zwaar mag ik wegen en wanneer moet je wegen? Het zijn slechts enkele vragen die je kan hebben. Wij leggen uit wanneer wegen wenselijk is en beantwoorden een aantal vragen.

Wanneer moet je je wegen?

We krijgen wel vaker de vraag wanneer jezelf wegen het beste kan gebeuren. Het ideale moment om je te wegen, is ’s ochtends. Dit doe je nadat je naar het toilet bent geweest en vooraleer je ontbijt. Dit levert het meest accurate resultaat op. Wanneer het beste weegmoment voor jou niet zo goed uitkomt, kan je je ook op een ander moment van de dag wegen. Het is dan wel belangrijk dat je je altijd op hetzelfde moment weegt. Wanneer wegen niet op hetzelfde ogenblik gebeurt, kan je de resultaten niet vergelijken.

Wanneer moet je jezelf wegen als je zo weinig mogelijk wil wegen?

Het ideale moment is vrijdagochtend. Dit komt omdat mensen tijdens het weekend vaak wat meer genieten en luilekkeren. Ze drinken al eens een glaasje extra en dus komt er al eens wat gewicht bij. Nadien begint de werkweek en zal men meer energie verbruiken.

Wanneer moet ik wegen bij het afvallen?

Kies bij voorkeur een vaste dag en een vast moment uit waarop je je weegt. Weeg je een keer per week en niet vaker. Als je je dagelijks weegt, zal je veel schommelingen zien. Je gewicht is namelijk afhankelijk van wat je eet, hoe snel je verteert, hoeveel je zweet enzovoort. Dit levert geen realistische evolutie op en kan ook het doorzettingsvermogen onderuithalen. Wanneer wegen nefast wordt voor je voornemens, is dit geen goed idee. Wekelijks of tweewekelijks wegen zorgt er dan weer voor dat je de evolutie mooi kan opvolgen. En wanneer wegen leuk wordt, ben je tenminste zeker dat je goed bezig bent.

Weegschaal.be
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart